Bliv en bedre sanger med motionstræning

Bliv en bedre sanger med motionstræning

Som sanger er det altafgørende, at du lærer de rigtige åndedrætsteknikker, for det er dem, du skal bruge, når du skal synge. Det går ikke, at man kun trækker vejret overfladisk, hvis man skal synge opera. Man skal trække vejret helt ned i maven. På den måde undgår man også at slide unødigt på stemmen.

Drømmer du om at synge opera som Maria Callas eller Luciano Pavarotti, så kræver det ikke blot talent, men også masser af hårdt arbejde. Man skal både være musikalsk, men man skal også være i fysisk form til at kunne synge de ofte krævende partier.

Kom i fysisk form

Der er flere måder, du kan komme i fysisk form på. Det kan fx være at anvende en smart crosstrainer derhjemme, som du kan træne på, når det passer ind i hverdagen. Når du træner og får pulsen op, forbedrer du også din lungekapacitet, ligesom hvis du fx løbetræner. Fordelen ved en crosstrainer er dog, at den kan du bruge indendørs året rundt, hvorimod det godt kan være svært at tage sig sammen til løbeturen, hvis vejret er dårligt.

Jo bedre form, du er i, jo bedre lungekapacitet får du også, og det er en fordel for dig, når du skal synge. Med den rigtige åndedrætsteknik kan du suge luften helt ned i mellemgulvet, og så får du et overskud til at synge og ramme tonerne rent.

Krævende indstudering

Som operasanger skal man være tålmodig anlagt, for når man skal lære et nyt parti, så skal det synges igen og igen, så man kan lære det udenad. Det er et krævende arbejde, og det kan godt tage mange måneder at indstudere et nyt parti. Men når man først har lært det, så er det en kæmpe tilfredsstillelse at stå på scenen og synge foran et publikum. For unge operasangere er det også et kæmpe skulderklap af modtage et hæderslegat som opmuntring til at fortsætte karrieren.

Jo mere, man er i balance fysisk og psykisk, jo bedre kan man også modstå den nervøsitet, der næsten altid kommer op til en premiere. Alle er jo gerne have, at forestillingen skal lykkes og blive en succes. Det kan derfor anbefales, at du sørger for at motionere, og derigennem forbedrer din fysiske form og din lungekapacitet, og at du i øvrigt lever et liv i balance. På den måde kan du skabe de bedste betingelser for, at din stemmes kraft når ud over scenekanten og fortryller publikum.

Memoir