Det skal du huske når du skal i operaen

Det skal du huske når du skal i operaen

Operamusik er storslået, og stadig flere danskere har opdaget det unikke i denne helt særegne form for kunstart. Som sådan er det ikke overraskende, at besøgstallene i de danske operaer er stigende. Tilhører du også den del af befolkningen, som oftere er begyndt at gå i operaen? Så læs med her. Vi har samlet en række tips til hvad du skal huske, når du skal afsted.

På med det stiveste puds

At tage i operaen er altid spændende. Der er masser af god musik at se frem til, samt ikke mindst en helt særlig og ubeskrivelig atmosfære at opleve. Visse formaliteter skal der dog også tages hensyn til. Dresscoden er en af dem. For når du tager i opera, så forventes det af dig, at du møder velklædt op. Hvis du derfor ikke allerede har garderobeskabet fuld af flotte kjoler, så er det bare om at komme ud og købe nogle. Det kan du f.eks. gøre hos webshoppen NA-KD. Her er der en del formelle og ikke mindst galante kjoler til salg, så slå dig straks løs i det fine udvalg. Priserne er i øvrigt på et leje hvor alle kan være med.

Mændene forventes at troppe op i operaen i jakkesæt eller skjorte. Husk i øvrigt også at pudse skoene. Det er jo trods alt en helt særlig begivenhed, det med at tage i operaen.

Læs op på forestillingen hjemmefra

Noget du også altid bør huske når du skal i operaen, er at læse op på forestillingen på forhånd. På den måde får du nemlig meget mere ud af oplevelsen. At læse op på operaforestillingen sikrer, at du opnår en dybere forståelse af stykket, samt af de medvirkende operasangere. Har operastykket været vist over en længere periode i operaen, så kan du også læse anmeldelser fra diverse kritikere, men det er langt fra alle der får meget ud af det. Ens mening om stykket er nemlig typisk væsentlig anderledes i forhold til anmeldelsernes.

Du kan læse op på de enkelte operaforestillinger på operaens hjemmeside, eller i de brochurer der ofte udarbejdes i forbindelse med stykkets premiere. Ofte er der også omtale af stykket at finde i kultursektionen hos de større danske dagblade.

Kombinér operaturen med et godt restaurantbesøg

En rigtig god idé er det også at kombinere turen forbi operaen med et smut forbi den lokale restaurant. Her kan man så vurdere med sig selv, om man ønsker at lægge vejen forbi en formel og luksuriøs gourmetrestaurant, eller om man synes man har fået nok af det formelle fra operaen, og i stedet mest af alt har lyst til at gå den stik modsatte vej, og simpelthen tage på fastfoodrestaurant.

Uanset hvad du vælger at gøre, samt hvem du skal i operaen sammen med, så er én ting sikker: du skal nok få en uforglemmelig oplevelse. Operaforestillinger er nemlig noget man husker. Det er en uforglemmelig begivenhed, og på mange måder et overflødighedshorn bestående af kvalitetsmusik på den ene side, samt skuespil af ypperste klasse på den anden. God fornøjelse i operaen.

Memoir