Er dit barn en kommende operastjerne?

Er dit barn en kommende operastjerne?

Mange børn holder af at synge og gør det både derhjemme, i daginstitutionen og i skolen. At synge er livsbekræftende, og det er en god måde at blive fortrolig med sproget og lære alle de sjove rim og remser og sanglege, som den danske sangskat for børn rummer. Men har dit barn talent for mere end blot at skråle med på en sang? Har dit barn en særlig stemme, som kan udvikles gennem sangtræning, så barnet en dag bliver professionel sanger eller operastjerne?

Få stemmetræning i et kor

Mange operasangere er begyndt tidligt med at synge. Det kan fx være i børnekor, eller de har måske fået soloundervisning fra en tidlig alder. På den måde har de udviklet deres evner for at synge, samtidig med at det er en glæde for dem at udtrykke sig på den måde. Hvis dit barn er særligt glad for at synge, kan du jo tilmelde ham eller hende et børnekor. Her vil barnet lære de mest grundlæggende sangteknikker, og samtidig får barnet et socialt samvær med andre børn, som er glade for at synge. Der findes forskellige børnekor i Danmark, og når barnet bliver større kan det fx synge i kirkekor. Man behøver ikke at være troende for at synge i kirken, men man skal kunne synge rent.

Optagelsesprøve

Når kirkekor søger nye medlemmer skal barnet til en optagelsesprøve. Her skal barnet synge solo, så korlederen kan vurdere barnets stemme. Barnet skal øve sig hjemmefra på en sang, og hvis barnet gerne vil gøre et ekstra godt indtryk, så kan I jo besøge Kids Brand Store, som har meget smart og moderigtigt børnetøj. Barnet kan også begynde til soloundervisning hos en privatlærer. Her skal barnet også vise, hvad det kan, før undervisningen påbegyndes. Så ved underviseren, hvilket sangniveau barnet er på. I kan også tale om forventninger til, hvad der er barnet skal lære i undervisningen. Måske har barnet allerede tidligt et ambition om at komme på Musikkonservatoriet eller Operaakademiet, hvor bl.a. den danske tenor Peter Lodahl har gået.

Vigtigt med en god sangteknik

For operasangere er det meget vigtigt at lære en god sangteknik, så man ikke bliver hæs eller helt mister stemmen. Derfor er det vigtigt, at man har en god stemmetræner, som kan guide én. Skuespillere har også brug for at få stemmetræning, så de kan bruge stemmen rigtigt, og nogle af dem får hjælp af den professionelle stemmetræner Nadine George forud for en forestilling. Så drømmer dit barn om en sangkarriere, er det vigtigt at få den rigtige stemmetræning fra begyndelsen af. Og så skal barnet selvfølgelig synes, det er sjovt at synge, for så går det hele meget nemmere, også når der indimellem kommer udfordringer.

Memoir