Operasang i talentshows

Operasang i talentshows

Talentshows er yderst populære, og der findes utallige shows over hele verden. X Factor (diverse lande), America’s Got Talent, The Voice (diverse lande) og Britain’s Got Talent er nok nogle af de mest populære shows. Der findes mange andre shows verden over, men særligt disse shows har ført mange fantastiske stemmer videre til en vild sangkarriere og berømmelse. Det gælder også klassiske musikere og operasangere, hvoriblandt nogle af de mest kendte er Jackie Evancho og Paul Potts.

Jacqueline Marie Evancho er en ung klassisk sanger fra USA, der har været verdenskendt mere end halvdelen af sine blot 21 år. Som meget ung begyndte hun at synge sange fra The Phantom of the Opera efter at have set filmversionen, og hun deltog i sin første talentkonkurrence som 8-årig, hvor hendes forældre for alvor fik øjnene op for deres datters stemme. Herefter begyndte hun at få lektioner i sang og deltog i adskillige musikalske begivenheder – hovedsageligt i sin hjemby Pennsylvania.

I 2010 deltog hun i America’s Got Talent, hvor hun nåede finalen, men tabte til sangeren Michael Grimm. Dette afholdt dog ikke hendes karriere fra at tage fart, og hun har allerede udgivet adskillige albums.

Paul Potts er født i 1970 og fra England, og han vandt den første udgave af Britain’s Got Talent i 2007 med “Nessun dorma” fra Puccinis opera “Turandot”.

Før han deltog i talentshowet arbejdede han som telefonsælger. Han havde desuden mindre roller i et par sæbeoperaer og senere større roller, men en tumoroperation og et brækket kraveben efter et cykelstyrt gav ham økonomiske problemer. Dette fik ham til at melde sig til talentshowet, hvor han forbløffede alle med sin utrolige stemme. Showet har sidenhen gjort ham verdensberømt, hvilket har ført til udgivelser af flere albums og optrædener adskillige steder i verden.

Selvom operasangere eller klassiske musikere ikke er dem, der er flest af i talentshows, er der nogle stykker, der har formået at komme rigtig langt med deres utrolige og kraftfulde stemmer. Dette er blot to af dem.

Memoir