Sådan bliver du til en professionel sanger

Sådan bliver du til en professionel sanger

Drømmer du om at leve af at synge? I denne artikel kan du finde tips og tricks til at skubbe din sangkarriere i gang.

Overvej sang ved siden af en anden karriere

Det kan være nemmere at være kreativ, når der ikke ligger et enormt pres på ens skuldre. Derfor kan det være en god ide at overveje at kombinere musik med en anden karriere. På den måde bliver du ikke presset eller stresset af, at du skal tjene penge på musik.

Tag for eksempel den danske sangskriver og sangerinde Anya, som både er sangerinde og jurist. Anya nyder at kombinere sine to passioner for jura og musik, og det er blot et enkelt eksempel på, hvordan man kan kombinere dybt forskellige karrierer.

Søg økonomisk hjælp til din opstart

Hvis du alligevel føler et økonomisk pres på dine skuldre, i forbindelse med at starte med musik som din levevej, kan du overveje at søge om et større eller mindre virksomhedslån, som kan gøre det nemmere at komme i gang.

Brug de sociale medier til din fordel

Du kan også bruge sociale medier som fx YouTube, Facebook, Instagram, og TikTok til din fordel. Begynd at filme videoer hvor du synger, og del dem for resten af verdenen. Det er en glimrende måde at øve sig på, og på samme måde kan det åbne dørene op for at blive opdaget.

Det skete blandt andet for Albert Dyrlund, som er en af de største YouTube-stjerner i Danmark.

Overvej at stille op i X Factor

Har du overvejet at stille dig op i X Factor? Hvis du får TV-tid i en sangkonkurrence, kan det give et ordentligt skub i din karriere.

Tag fx Julie Berthelsen, som blev kendt over hele Danmark, da hun deltog i Popstars helt tilbage i 2002. Siden da har Berthelsen levet livet som professionel sangerinde, som du måske går og drømmer om. Det har åbnet dørene op for at udgive albums, blive til forfatter, P4-radiovært, deltage i Vild Med Dans, og meget mere.

Julie Berthelsen er et glimrende eksempel på at tv-programmer som Idols, X Factor og Popstars er gode platforme til at leve af at synge. Berthelsen vandt ikke konkurrencen, og alligevel har hun opnået en succesrig karriere.

Men det kan naturligvis også gøre en del at vinde programmet. Maria Lucia stillede op og vandt Popstars i 2003, og siden da har hun levet af at synge. Hun har også haft hovedroller i diverse musicals, og hun har endda været på scenen ved Oscars , hvor hun optrådte med en række andre internationale sangerinder.

Du har sikkert ikke noget at miste, og en del at vinde, hvis du stiller op i en sangkonkurrence. Prøv det!

Memoir